söndag 28 juni 2020

Är det jag som är utnyttjad!?


Som jag skrev tidigare, är detta min blogg, mina upplevelser, mina ord och den verklighet som jag upplever varje arbetsdag. Märkte du att jag kallade det arbetsdag! bra. Vänj dig vi det, eftersom det är mitt arbete jag skriver om. Om du är sexarbetare och inte känner igen dig, då är det eftersom det inte är dig som jag framställer. Ni som inte är sexarbetare, ni lär er genom att läsa det som jag skriver, hur det är för mig och även många andra sexarbetare, som jag vet arbetar på ett liknande sätt. 

Jag får se om detta blir ett uppdelat inlägg, eller om allt får plats i ett enda. Jag vill inte trötta ut er med för mycket fakta på en gång, det ska vara intressant och spännande och för dig nya kunskaper, som är menade att lära dig ett och annat om sexarbete. Jag försöker så gott det går spinna vidare på mitt föregående inlägg och om det är något som du inte har läst om tidigare eller inte förstår sammanhanget, gå då tillbaka till något av mina tidigare inlägg. Nu kör vi.

Jag är utnyttjad, alla sexarbetare är utnyttjade, anledningen till att vi gör det vi gör, är att vi inte förstår hur bra det skulle vara för oss att arbeta med något annat. Vi anses mindre intelligenta och eftersom kvinnor varken har eller kan ta ansvar, inte märker om vi blir lurade och att vi är ett ständigt offer för patriarkatet som våldtar oss. Är vi menlösa, fullständigt clueless.

Säger dom som vill att vi ska vara det, eftersom det passar deras narrativ. Feminismen vill att alla kvinnor ska vara undergivna, annars funkar inte deras dogm om patriarkatet och de elaka männen. Resonemanget om varför det är helt ok att bestraffa våra kunder håller inte , om vi istället för menlösa och blåögda, skulle vara kalkylerande,  metodiskt och väl genomarbetat affärsmässigt tänkande varelser. Därför har jag bestämt att jag ska berätta hur en typisk kund blir godkänd av mig. Jag ska berätta hur det går till från den första kontakten. Eller trodde du att det bara var att lyfta luren eller klicka sig in på en hemsida, med meny på olika tjänster!? Glöm det.

Del 1: Ansökan
Väljer du att kontakta mig digitalt, stoppas din kontaktförfrågan i en kö, där alla som vill ta del av min meny, men gör det för första gången, hamnar. Där är det stopp och du kommer kanske inte längre, eftersom det är i den slussen jag gör rensning nummer ett. Alla som verkar oseriösa faller här, den som har beskrivit sitt ärende allt för diffust och dessutom som om de inte vet vad de håller på med, alternativt verkar skumma på annat sätt. Bort!

Därefter svarar jag dem som har blivit kvar (ibland är det kanske så lite som fem av tio). Min replik blir en direkt återkoppling (märks det att jag använder synonymfunktionen i Word!?) på det som står i ansökan, det vill säga svar på tal och inte mer. Jag sparkar tillbaka bollen. Det gör jag eftersom jag vet att jag kan ha missat att fånga upp någon som inte är seriös och det är den eller de som jag sållar undan nu. Den som inte fick det svar som de väntade sig, ger oftast upp här. De som till exempel frågar efter vad jag tar, de får en fråga om vad de är intresserade av att veta priset på. De som alltså är ute efter att få reda på om det de tror är sant, får inget ordentligt svar.

Del 2: Förtydligande av ansökan
Nu är det dags för dem som har fått svar från mig, att visa sitt intresse och börja förklara sig. Jag försäkrar mig om att den jag har kontakt med är genuint intresserad och vet vad den vill ha. De som alltså visade tecken på att inte vara säkra på att de kontaktar en sexarbetare, det var dom som åkte ut i första halvan av del ett.

Här i del två avgör jag alltså vilken sorts människa som kontaktar mig, bakgrunden till att söka upp mig. Det är ännu inte frågan om ett kundförhållande och jag säljer absolut inga tjänster i denna fas. Jag sonderar terrängen som det kallas. Här tar jag reda på var den som vill bli kund finns geografiskt. Beroende på tjänst, kan jag knappast erbjuda allt till den som finns för långt bort. Här avslutas del två.

Del 3: personlig beskrivning, delande av personlig information
Svarar kunden, då kommer vi in på personlig info. Många kunder har klarat av det redan i första ansökan och det är antagligen därför som de gick vidare. Allt som kan hjälpa mig att bilda mig en uppfattning om kunden, är personlig info. Jag behöver inte veta ålder, men får alltid veta det ändå, det finns ingen som inte avslöjar sin ålder och dessutom inte frågar hur gammal jag är.

Jag pekar på gemensamma beröringspunkter, studier, kunskaper och intressen och anledningen till att jag gör det, är att jag har börjat förbereda mig för att kunna ge en GFE (GirlFriend Experience).
Jag börjar studera kunden personligen och vad jag skulle kunna göra för att ge denna man en speciell upplevelse. I denna fas brukar samtalet utvecklas åt två håll, antingen i en mer varm och personlig riktning eller åt det motsatta, där jag inte anser att jag kan trivas ihop med den person som jag har kontakt med. I så fall avslutar jag den, men alltid lugnt och alltid hänsynsfullt. Jag vill ju inte att den som jag har tvingats avvisa, ska komma ihåg mig och ge en dålig referens.

Del 4: bekräftelse
Har man kommit såhär långt, då har jag börjat förbereda för en affärsmässig relation och börjar föreslå olika upplevelser, som jag tror kan vara intressanta för kunden, men observera att jag ännu inte har godkänt någon kommande affär. Jag lägger märke till hur kunden reagerar på mina förslag och om jag märker något som jag har missat under den tidigare utvecklingen. Det går att ljuga en gång, men definitivt inte flera. 

Till sist blir även en bra lögnare, dålig på att komma ihåg vad den har sagt och jag har ett bra minne och anteckningar som jag har gjort under hela utvärderingsprocessen så lång. Om en kund visar att den kanske inte har sagt sanningen innan, då kommer jag på det nu och ställer kontrollfrågor som avgör hur jag ska gå vidare. Beroende på hur mycket som visar sig vara i olag, bestämmer jag mig här för att antingen ta det till nästa nivå eller släppa tråden och vänta för att se om den som vill bli kund återkommer.

Del 5: Välkommen!
Varför gör jag det så svårt att nå fram och varför är jag så noga, blir inte affärerna lidande på det. Svar nej. Det som kan ta skada är om jag inte är noga är dels jag själv om jag släpper in män, utan att försäkra mig om att de verkligen är seriösa kunder som dessutom kan uppföra sig. Men mest av allt skyddar jag dem som redan är kund hos mig. Det är nämligen också mitt ansvar att se till att inte jag äventyrar mina kunders säkerhet. Jag vet att polisen håller ett öga på sexhandeln och försöker hitta sexköpare, alltså är jag försiktig när jag upplyser dem som kontaktar mig.

Jag vill inte vara delaktig i att göra det lätt för någon att sätta dit någon för att ha betalat mig mitt arvode. Jag tänker inte heller beskriva vad jag gör, innan jag är säker på att den som kontaktar mig, tydligt visar vad den vill ha. När du kontaktar en sexarbetare, även om du är nybörjare på området, är du medveten om varför du gör det. Och om du till exempel, som jag skrev i början. Frågar ”vad det kostar”, då får du självklart frågan av vad du är intresserad. Jag har ingen anledning att informera en som inte är kund om vad jag sysslar med. Dessutom har inte jag, som många andra sexarbetare har, fast taxa för mina tjänster. Hur jag sätter priset är min affärshemlighet, men jag lovar att det är populärt.

Nåja, nu är du godkänd såhär långt. Du har fått alla frågor av mig och du har givit de rätta svaren, eller åtminstone inte svarat fel på något. Det är nu förhandlingarna börjar, mer personliga diskussioner och ett angenämt samtalsklimat, där jag mer och mer släpper min superprofessionella inställning till dig och bjuder in till att du ska visa mer av dig själv. Om du inte gör det, då kan det ta stopp igen, eftersom jag måste ta reda på varför. Men oftast går det mesta utan svårigheter här och jag och kunden börjar utveckla ett mer personligt klimat för riktiga diskussioner angående speciella önskemål. 

Om det fortsätter utan knutar, då kommer vi snart fram till hur och var mötet ska vara. Jag går igenom de uppgifter som jag har och kör en och annan kontrollfråga, plus att jag berättar när jag inte kan och om kunden inte reagerar negativt på att jag har full kontroll över samtalet och planeringen, då kommer vi så småningom fram till när, var, hur och varför vi ska träffas.

Sedan återstår självklart konfirmerande av träffdatum, erkännande om att träffen kommer bli av och ett sista intygande om att nu träffas vi om x timmar. Inte förrän jag bekräftar att jag är på väg och du försäkrar att du kommer att vara på mötespunkten, är kundrelationen skapad. Vilket faktiskt betyder, att du inte är min kund innan vi har träffats första gången.

För att skydda både mig själv och den som kontaktar mig, från att bli föremål för en undersökning gällande sexköp, diskuterar jag aldrig någon ersättning förrän i ett mycket sent skede och då bara så att kunden och jag känner till det. Det gör att om någon hör mig diskutera med en eventuell sexköpare, då kan vårt samtal lätt tas för det mellan två som har ett förhållande och pratar om en date.

Frågan var: Är jag utnyttjad, eller våldtagen!?
Det var den fråga som jag satte som rubrik på detta inlägg. Vi sexarbetare utmålas som viljelösa offer, som absolut inte märker hur synd det är om oss och jag som sexarbetare kan inte lämna samtycke till sex. Frågan kan utökas med ett tillägg. Är det männen som utnyttjar mig, eller är det vi sexarbetare som utnyttjar män som vill ha sex!? Är jag ett offer, eller är jag en driven affärskvinna som har upptäckt att det går att tjäna sitt uppehälle på fler sorters kroppsarbete, än att bygga broar, flytta möbler åt människor eller att bli professionell body builder!
kram
/Bella

2 kommentarer:

  1. Bra och trevligt inlägg. Påminner ganska mycket om hur Lisa (https://lisaslappar.com/) har beskrivit hur hon screenar sina kunder.
    Jag får lite grand en känsla av att det förmodligen är ungefär så här det brukar gå till om man försöker anlita en SW av eskortkaraktär och är mer inne på en GFE och helkväll än hur det går till när man plockar upp någon på Malmskillnadsgatan för en snabbis (det sker väl inte längre, men det är ju den gamla klassiska bilden av misärprostitution).
    Jag tror att det är det normala att eskorter screenar sina kunder. Nu vet jag ju inte om du känner eller har kontakt med andra i eskortbranschen än Minna (wiccan), men skulle vara intressant i så fall att få veta om det är så du också uppfattar det.
    (Jag säger "eskort" för att särskilja er verksamhet från snabbköpsprostitutionen. "Sexarbetare", eller "prostituerad", rymmer ju ett helt register, så jag tror jag föredrar "eskorter" för att klargöra att jag talar om ett specifikt segment av sexverksamheten.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror nog att vi som säljer escorttjänster, skiljer oss från dem som säljer korta sexmöten på så sätt att vi säljer en upplevelse mer än bara en utlösning. Vi Är mer noga med att ta reda på mer om kunden för att kunna avgöra vad det är för typ. Jag aktar mig för att sälja till kunder som vill boka en timma, eftersom det får mig att känna mig billig. Alltså specialiserar jag mig på sådana kunder som visa ett djup och ett genuint behov av att uppleva en träff. Det är tack vara att jag inte säljer "billigare" avköningstjänster, som jag dessutom kan behålla min värdighet och självkänsla.
      Jag har självklart kontakt med andra inom branschen, men har inte kollat upp deras metoder så noga. Dels vet jag exakt hur wiccahäxxan jobbar eftersom det är hon som har varit rådgivande när jag byggde upp min, jag vet på ett ungefär hur andra arbetar. Men för oss som mest säljer excorttjänster av typen GFE, tror jag inte att det skiljer sig så mycket.
      Och jag håller med dig om att prostitution har mer att göra med snabbköpssex än vad escortverksamhet har. Vi säljer kvalitet och inte kvantitet. Plus att vi oftast också tjänar mer per kund än en snabbköpsprostituerad.

      Radera

Stolt

  Då var det titeln igen, hur får man det att inte låta cringe!? Ordet är könsneutralt men alla vet att det är skrivet av en kvinna, vilket ...