onsdag 1 juli 2020

Sexköpare=heterosexuell man=inte sant


Eller nåja, sexköparen är inte alltid en man. Den som handlar sexuell tillfredsställelse kan vara en kvinna, en transperson, en homosexuell man eller en lesbisk kvinna. I de två senare exemplen blir det kaos i tankarna hos dem som är för sexköpslagen och att sätta dit sexköpande män. Sexköpslagen som säger sig vilja skydda kvinnor från att utnyttjas av män, men som egentligen bara vill komma åt prostitution mellan sexarbetande kvinnor och sexkonsumerande män.

Det är som jag sa män som köper sex av män och kvinnor som handlar av varandra. Det stämmer inte in på den ensamt tronande bilden av en stackars kvinna som tvingas sälja sig till en kåt man. Utnyttjar kvinnor kvinnliga sexarbetare!? Ja, utan att tveka är det så. Och homosexuella män köper njutning av andra homosexuella och transpersoner. Dock inte av kvinnor. Det vore lite underligt om homosexuella smög till sexmarknaden och köpte sig kvinnor, för de är väl inte smyghetero!

Nej, det finns många som stillar sin nyfikenhet genom att köpa sexarbetares tjänster, men att homosexuella män skulle testa kvinnligt sällskap knappast, men som sagt inte omöjligt. Även bögar har drömmar och även dom kanske vill uppleva något ”förbjudet”. Men även om det finns homosexuella män som köper kvinnliga tjänster (det kallas då bisexuella män), så är de homosexuella ute efter manligt sällskap, alltså utnyttjar de inte kvinnor utan män, för det ändamålet. Att sexköparen alltid är en heterosexuell man är därför att handskas ovarsamt med sanningen.

Själv har jag haft kvinnliga kunder som velat ha en lesbisk upplevelse, kvinnor som har hyrt escort till sin man i present, män och kvinnor som kryddar sitt äkta sexliv med en tredje, kanske även en fjärde eller femte, för att få eld på det erotiska området. Jag har sexarbetande kolleger som enbart säljer tjänster till det egna könet och andra som säljer åt båda. Oavsett hur många kön det finns, så är en sak säker, alla behöver sexuell stimulans. Att det bara skulle vara heterosexuella män som köper sex av enbart heterosexuella kvinnor, är som sagt fel.

Det är dags att inse att bilden av sexköpare och även dem som säljer sex, måste uppdateras till 2020. Låt oss skrota sexköpslagen, eftersom den ger en falsk bild av vad sexarbete och sexköp är. Den som köper sexuell njutning, är definitivt inte en sexuellt galen heterosexuell man. Vars enda önskan är att utnyttja och våldta kvinnor. I dagens samhälle där många lever utan närhet och utan att känna värmen från någon annan, är det dessutom naturligt att kunna köpa det man vill ha. Man handlar online eller i affär, via mobilen eller katalog. Men man är van vid att kunna skaffa sig det som man behöver och som man vill ha.

Att köpa sex, skadar inte andra. Åtminstone inte som regel. Det finns baksidor, men det finns det inom alla branscher. Ska man då förbjuda köp eller utnyttjande av alla tjänster och varor, där det kan finnas risk att oegentligheter pågår. Självklart inte! Det går inte att göra en madrasserad cell av livet, då försvinner det mesta av upplevelsen. Man måste ta risker. Och varför ska det vara tillåtet att köpa alkohol för att döva sin ångest, huvudvärkstabletter för att bli av med huvudvärk, men inte att köpa umgänge med en annan människa som vill sälja det!?

Det är en fråga som är mycket viktig i dagens samhälle, där man tillåter sådant som är skadligt som regel, men förbjuder sexköp, vilket definitivt inte bär med sig en ständigt påklistrad risk att skadas eller skada. I sina försök att stigmatisera sexarbetaren (kvinnan) upprätthåller man med kraft bilden av sexköparen som en heterosexuell man, eller åtminstone en man som utnyttjar kvinnor. Detta är nödvändigt för att kunna behålla initiativet i debatten om sexarbete. Om man medgav att det finns sexköpare av alla kön, samhällsgrupper och att de alla har samma behov Att stilla sin sexuella hunger. 

Då skulle det bli omöjligt att upprätthålla sexköpslagen, eller åtminstone som den ser ut nu. Alla har ju enligt HBTQ-doktrinen rätt att älska vem de vill, ha sex på det sätt som passar dem och med den som lämpar sig bäst. Att förbjuda HBTQ-människor, ja faktiskt alla att tillgodose sitt sexuella behov, skulle inte rimma med det man säger. Att alla har rätt att älska hur och vem de vill. Därför är man tvungen att som en åsna med skygglappar se rakt fram och hävda att en sexköpare alltid är en heterosexuell man, precis som man vagt påstår att alla män våldtar. 

Kram
/Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stolt

  Då var det titeln igen, hur får man det att inte låta cringe!? Ordet är könsneutralt men alla vet att det är skrivet av en kvinna, vilket ...